Nordkap er altid en rejse værd
on March 9, 2019
Selve rejse til nordkap

Nordkap er Europas mest nordlige rejsemål. Det ligger nord for polarcirklen og kun et enkelt ø-hop fra nordpolen. Det er også et meget populært rejsemål. Det er et unikt sted hvor det varme Atlanterhav møder ishavet. Selve rejse til nordkap ligger på en ø som hedder Magerøya, i Vest Finnmark, som er den nordligste del af Norge.
Den klassiske rute til Nordkap er Hurtigruten, hvor du sejler med krydstogtskib fra København op langs Norges forrevne kyst. Det er en populær rute og helt sikkert en fantastisk oplevelse.

Oplev Nordkap og rejs Skandinavien rundt

Der findes flere specialister i fællesrejser, der udbyder ture til mange europæiske rejsemål. Men Nordkap turen må være et mesterstykke. Den bryder med de kendte mønstre for den slags ture, hvor man typisk tager den hurtigste og mest direkte vej mod rejsemålet. Med denne rejse til Nordkap kan man næsten blive filosofisk og sige: Det er vejen der er målet.
For det er en absolut spændende tur. Du stiger på en 4-stjernet luksus bus i København. Derfra, enten over Øresundsbroen eller Helsingør-Helsingborg færgen, går turen via Stokholm til Helsingfors (Helsinki). Så videre til Lapland. Fra Lapland krydses polarkredsen og turen fortsætter til Nordkap. Når du har nået det primære rejsemål, halvvejs igennem turen har du allerede været igennem fantastiske naturoplevelser og et møde med den mest eksotiske kultur Norden kan byde på: Samerne.
Hjemvejen fra Nordkap går langs den norske kyst. Du vil besøge Tromsø, Lofoten, Nidaros Domkirke i Trondheim og køre igennem den enestående Guldbrandsdal. Fra Norges andenstørste by, Bergen, går rejsen videre med skib, til Stavanger og videre til Hirtshals, hvor du igen kan kysse dansk landjord. Det er intet mindre end en Skandinavien rundtur.

Udflugter kan tilkøbes

Undervejs er der en del udflugter til kendte turistattraktioner som Vasamuseet Stockholm og en midnatskoncert i ishavskatedralen på Tromsø, for at nævne to. Du kan enten tilkøbe disse udflugter eller bruge tiden på at slappe af, eller gå på egen opdagelse.
Med i prisen er i alt 12 overnatninger på hotel med morgenmad samt 11 middage. Også inkluderet er en middagsbuffet i Nordkaphallen, entré til Nordkap og overnatning på indvendig kahyt på de to søetapper. Last not least, får du også et Nordkap diplom. Du kan selvfølgelig også opgradere til enkeltværelse og første klasses kahyt.
Det er en intensiv tur, spækket med mange enestående natur- og kulturoplevelse. Hvis du rejser i sommersæsonen vil du opleve midnatssolen. Og der er altid gode chancer for at se borea polaris, det fantastiske nordlys.
Nordkap er en del varmere end navnet tyder på. Det skyldes Golfstrømmens lange fingre der når helt op til Nordkap. Men så er det også slut. Lige ved Nordkapplateauet møder Golfstrømmen det arktiske ishav. Du kan tro det giver en del vanddamp over bølgerne.
Selv om Nordkap er relativ tempereret, husk en varm sweater alligevel. Det er stadig et arktisk område. Eller køb en på turen, i Norge. Der findes næppe bedre sweatere i verden end i Norge.