Laminatgulve og hvordan de er lavet
on November 14, 2019
til laminatgulve

På trods af deres kritikere er laminatgulve hurtigt ved at blive et af de mest populære gulvvalg på forbrugermarkedet. De er ofte billigere end hårdttræ, sten eller fliser, men det populært af laminater handler ikke alt om omkostninger. Laminatgulve kan replikere træsorter, der normalt ville være for skrøbelige til daglig brug.

Disse gulve har et træ-kornudseende og planker, der har samme størrelse og form som trægulvplanker, så de er en overbevisende erstatning for hårdttræ. Dertil kommer, at de kan vare meget længere end end stødigere skove kan. Da laminatgulve får deres design fra fotografiske billeder snarere end et fysisk trælag, kan folk vælge udseendet på ethvert træ, de ønsker, uden at bekymre sig om holdbarhed eller pris.

Laminatgulve blev udviklet i Sverige i 1980’erne, og det er nået langt siden da. High-end laminater giver et tekstureret udseende, så finishen ser realistisk ud fra tæt på såvel som lang afstand. Originale laminater har ikke disse finish og har tendens til at se mere realistiske ud på afstand. Laminatgulve kan gentage mange træsorter, inklusive alle farver af eg, brasiliansk kirsebær, mahogni, valnød, kastanje, hickory, ahorn, ask og fyrretræ, bare for at nævne nogle få. For mennesker, der ønsker udseendet på mere end en overflade i deres hjem, kan laminater også efterligne sten.

Alle disse træk gør laminatgulve til et attraktivt valg for folk, der ønsker eksotisk og autentisk udseende i deres hjem. I denne artikel skal vi undersøge, hvad der kommer til at fremstille laminatgulve, og hvorfor deres design er så realistiske. Vi giver dig også nogle tip til rengøring og vedligeholdelse af laminater

Sådan vælger du det rigtige laminatgulv

Der er fire grundlæggende komponenter eller lag af laminatgulve, som hver spiller en bestemt rolle i udseendet og holdbarheden af ​​gulvet. Her er de fra bund til top:

Et plast-, papir- eller melamin-underlag, også kendt som afbalanceringslaget, stabiliserer gulvet og modstår fugt.

Fiberplade med medium densitet (MDF) eller fiberplade med høj densitet (HDF) udgør det vandresistente underlag eller kernelaget. Både MDF og HDF er sammensat af træfibre, der komprimeres sammen med klæbemiddel og harpiks.

Det fotografiske, dekorative eller mønsterlag giver gulvet dets realistiske udseende. Dette lag er i det væsentlige et fotografi, typisk konstrueret med flere ark papir klemt med melaminharpiks. Realistiske farver og perle-blæk giver billedet dybde og et realistisk look. Mønsterlaget starter med et stort fotografi af trækorn, der er opdelt i sektioner på størrelse med den ønskede laminatplade. Da det samme fotografi bruges til mange planker, er det muligt at have gentagne mønstre i tilfælde af planker.

Det beskyttende øverste lag er slidlaget. Det er typisk konstrueret af en klar aluminiumoxidcoat. Belægningen kan variere fra lav til høj glans afhængigt af forbrugernes smag. Dette lag forhindrer fugtindtrængning.

Se de forskellige laminatgulve

Disse lag klemmes sammen og smeltes sammen ved høj varme og intenst pres. Nogle planker har en tykkere kerne end andre, hvilket påvirker den generelle holdbarhed – jo tykkere produkt, jo mere stift bliver gulvet. Produktets kerne måles typisk i millimeter og er afhængig af produktets kvalitet og producenten. Der er fire almindelige tykkelsesmålinger til laminatgulve:

6 millimeter (mindst pris, mindst holdbarhed)

8 millimeter

10 millimeter

12 millimeter (højeste pris, højeste holdbarhed)

Hvad skal du kigge efter, når du handler efter laminatgulve, bortset fra tykkelse? Find ud af det på næste side.