Hundefoder er din hunds eneste vej til næring
on June 19, 2018
hundefoder

Din hunde har næsten de samme ernæringsmæssige behov som vi mennesker. De har behov for fedt, kulhydrater og proteiner. Deres nedbrydning er føden er sammenlignelig med vores. De har en mave, omsætter føden til brændsel og bruger den til at opbygge muskler med. Derfor er det vigtigt at dit hundefoder er af ordentlig kvalitet. Man kan i dag i alle supermarkeder købe lavkvalitetshundefoder til næsten ingen penge.

Du kan så overveje om denne foder er værdig til et dyr som går under menneskets bedste ven. Et dyr som uden at tøve ville gå igennem ild og vand for dig, fortjener ikke at få det billigste fra lavprissupermarkedet. Det fortjener at få den bedste sammensætning af råvarer så den får det meste ud af hver dag.

Hundefoder gør en forskel

Hundefoderets kvalitet gør en stor forskel på din hunds trivsel og velvære. For vælger man et ordentligt fodermærke vil man opdage at man kan købe foderet som er tilpasset til ens hund specifikke behov og forudsætninger. Det vil sige at har du en gammel hund, så får den senior kost, en hvalp får hvalpe kost, men specialiseringen stopper ikke der.

Giv din hund den kvalitet den fortjener

Din hund skal fungere hele dagen på den næring du giver den derfor skal den have en vis kvalitet. Det gode hundefoder sørger for at hunden har en mæthedsfornemmelse som varer hele dagen. Dernæst er fordelen ved at vælge god kvalitetshundefoder at næringsindholdet bliver frigivet over en længere periode.

Kvalitetshundefoder kan forlænge tiden imellem dyrlæge besøg

Forskellen på god og dårlig hundemad kan ikke kun ses på din hunds energiniveau. For at din hund får ekstra energi er ikke den eneste positive egenskab. Når du benytter dig af kvalitetshundefoder, så mindsker du risikoen for eksempelvis tandsten og andre skavanker.

Se de synlige resultater af foderet

Det imponerende ved korrekt og forkert hundefoder er at man tydeligt kan se det på hunden om den får den rigtige foder. Får din hund får en ekstra skinnende og glansfuld pels når du benytter dig af god foder. Foruden at pelsen bliver glansfuld kan du sågar opleve at pelsen får en kraftigere farve. Det er bare en indikator for hvor stor forskel kvalitetshundefoder kan gøre.

Mærk forskellen i din hunds adfærd ved korrekt foder

Et andet sted du kan mærke at du anvender godt hundefoder, foruden pelsen og tænderne, er ved din hunds adfærd. Får din hund foder der er af høj kvalitet vil du lægge mærke til at hundens energiniveau stiger og den generelt er gladere.

Om ikke andet skal du overveje at give din hund det bedste som tak for at den er din bedste ven igennem hele dens levetid og som tak for trofast og loyal tjeneste, derudover hvis du var hund, ville du så ikke foretrække at du fik en god kvalitet ved hver måltid og ikke blot det billigste alternativ.