Forstå Google og indtag førstepladsen på SEO-skamlen
on November 23, 2018
gratis seo værktøjer

Efter mange års teknologisk udvikling søger vi mennesker nu mere og mere information på nettet, vi handler på nettet, og vi kommunikerer på nettet. Derfor er det essentielt, at du også er synlig på internettet, hvis du gerne vil findes.

Det er ikke nok at have en flot hjemmeside, som fungerer nogenlunde. Konkurrencen er virkelig hård, og derfor er kun det bedste godt nok, når man taler om gratis seo værktøjer. Men for at forstå SEO og for at blive fundet på nettet er det især vigtigt, at du forstår Google.

Det handler nemlig ikke længere om blot at kaste tilfældige søgeord ind i en halvdårlig tekst, der ligger langt mere bag.
Grunden til dette er, at Google er blevet klogere og mere ”sympatisk”. Google vil gerne hjælpe de søgende, og derfor viser søgemaskinen de bedste resultater først. Hvad, der bliver defineret som de bedste resultater, bliver målt på 200 forskellige punkter, og herunder kan du læse om to af disse punkter.

Hvilke SEO parametre er essentielle?

I dette afsnit vil der blive fremhævet to punkter, som du kan starte med at optimere på din hjemmeside, hvis du gerne vil rangere højt på Google.

1) Tekst

Hvis du gerne vil have besøgende på din hjemmeside, så er det vigtigt, at hele hjemmesiden indeholder gode tekster.
Teksterne må ikke være for korte, men det skal heller ikke være romaner, som man finder på hver eneste underside. Disse tekster skal være relevante for sidens indhold, og de bør alle have et emnemæssigt sammenhæng, således at det er interessant for den potentielle bruger.
Det handler altså om at skabe ren og interessant tekst, og det handler i høj grad om at være kritisk, når man forfatter tekst til hjemmesiden.

2) Links


Det er essentielt, at du har alle typer af links på og til din hjemmeside. Du bør have eksterne links, som linker fra andre sider til din side. Du bør have interne links, som kæder dine undersider sammen, og du bør have udgående links.

Her er det igen vigtigt at være kritisk, da hvert link bliver tildelt en værdi ud fra deres relevans.

Hvis du mestrer disse tre komponenter, så mestrer du SEO

SEO består af hundredvis af faktorer, og det kan være svært at følge med i alle de nye trends. Hvis man kigger groft på det, så kan man dog inddele SEO i tre komponenter, så emnet bliver lidt mere overskueligt.

De tre komponenter er:

  • On-page SEO
  • Teknisk SEO
  • Linkbuilding


Hvis du mestrer disse tre komponenter, så vil du have en god chance for at opnå en højere trafik på din hjemmeside. Denne artikel har allerede kort berørt to af komponenterne (on-page og linkbuilding).
Der er dog langt mere information og læring at hente, så hvis du har ambitioner om at rangere i toppen af Google, så gælder det blot om at suge al relevant information til dig og begynde at optimere din side, din content og dine links.